Гневен стопанин изсипа торба с човешки фекалии и урина пред полицейски участък в Руен. Той признал вината си и отнесе глоба от 100 за дребно хулиганство, наложена му от Айтоския районен съд.

Нарушителят обяснил, че се занимавал с животновъдство като преди около два месеца част от овцете, за които се грижил, му били откраднати. За това той подал жалба до полицията, но до ден днешен животните не били намерени и той бил подразнен от бездействието на служителите. С гнусната торба целял да привлече вниманието на полицаите. Пред съда заявил, че е осъзнал сериозността на стореното и обещава повече да не се повтаря.

„С тази антиобществена проява, независимо от мотива си, е пренебрегнал и нарушил обичайния социален ред, за което следва да понесе съответната отговорност. Поради по-ниската степен на обществена опасност съдът намира, че деянието не представлява престъпление по чл. 325 от НК като за него следва да се наложи административно наказание глоба, при определяне на размера, на която, съдът отчита самокритичното отношение към извършеното на нарушителя и искреното му съжаление за случилото се.“, сочи в мотивите си Айтоският районен съд за наложената глоба.