Старт на обсъжданията на бюджета на Поморие за 2020-та, кметът Иван Алексиев: Хората се убедиха, че участието им е реално

img

Обществените обсъждания на проектобюджета на Община Поморие за 2020 година стартират от днес – 13-ти януари. Срещи ще има във всяко населено място от община Поморие и на тях ще присъстват кметът Иван Алексиев и неговите заместници, председателят на Общинския съвет и общински съветници.

Целта на посещенията е да бъде представена структурата на общинските приходи и основните параметри на капиталовата програма. Обсъждат се належащи основни ремонти и най-необходимите активи, които да залегнат в нея.

„Практиката, която въведохме с посещенията ни във всяко едно населено място поотделно, се утвърди през годините, а интересът при който преминават срещите непрекъснато се увеличава. Хората се убедиха, че участието им в изготвянето на бюджета е реално. Всеки, който желае да даде мнение и идеи относно разпределението на средствата на Община Поморие, има тази възможност. Така и ние сме сигурни, че избраната посока за изготвяне на капиталовата програма на общината, е правилна.”, коментира кметът Иван Алексиев.

Обсъждането на проектобюджета е съпроводено с отчет на изпълнението на собствените приходи; на поетия дългосрочен дълг; на изпълнението на капиталовата програма, както и отчет на реализираните собствени приходи от съответното населено място.

Обсъжданията ще продължат до 17.01.2020 г., а подробния график може да видите ТУК.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас