Маестро Климент Атанасов реди благотворителна изложба в подкрепа на фондация „Евелин Дуков“

img

Средствата ще бъдат дарени за закупуването на тестове за наркотични вещества за Пътна полиция

Изложба в подкрепа на фондация „Евелин Дуков“, поставила началото на инициатива за набиране на средства за закупуване на тестове за наркотични вещества на „Пътна полиция“ –в Община Царево представя маестро Климент Атанасов. Експозицията ще бъде представена на 1 ноември в читалище „Георги Кондолов“ в Царево.

Фондацията носи името на Евелин Дуков, който загина при непела катастрофа на 3 декември 2017 г. 33-годишният мъж издъхна, прегазен от автомобила на 59-годишния Владимир Колев от София, застанал зад волана с 2, 7 промила алкохол в кръвта. След трагедията, шофьорът избяга от мястото на престъплението, но бе заловен от полицията. А по-късно с решение на Бургаския окръжен съд бе осъден на 17 – години затвор.

„Всичките ни благотворителни каузи са насочени към превенцията за безопасност на пътя, защото статистиката е стряскаща. Почти 7000 са катастрофите в България през 2018 г. Някои ще кажат, че не ги интересува, други може би ще се притеснят, а трети ще си помислят, че шансът такова нещо да се случи на тях е твърде малък. Но истината е, че никой не е застрахован", казва сестрата на Евелин - Даниела Анастасова.

Близките на жертвата настояват за промени в Закона за движение по пътищата и по-сурови наказания за водачите, употребили алкохол и наркотици.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020