Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева: Черно море ще бъде моята лична кауза в ЕП, градът ще e център на модерна европейска лаборатория за качество на водата

img

„Това, за което се борим е бургаско присъствие в Европейския парламент. Защо? Защото смятаме, че Бургас и Бургаски регион трябва да бъде представляван във всички институции, включително и на европейско ниво”, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Ивелина Василева. Днес двамата кандидати от Бургаски регион Ивелина Василева и Жечо Станков откриха своя приемна до Часовника, където ще се срещат очи в очи с гражданите.

„Моята лична кауза е Черно море, развитие на Черноморския регион и в Бургас да бъде центърът, където да се основе и създаде модерна европейска лаборатория за изследване на качеството на водата, съдържанието на пластамаса и във водата, и в морските организми. Това е изключително важно за здравето на хората. Обсъдихме даже и днес сутринта с министъра на туризма една идея, която искам да е нашата бургаска кауза - да се учреди европейски сертфикат за зона свободна от пластмаса, с цел да ограничаване замърсяването и разпростарнението на пластмасовите отпадъци, които са причинители на над 80% от замърсяването в моретата и плажовете. В Бургас трябва да работи цялата стратегия за развитие на Черноморския регион. Бургас е водеща община за създаване на регионални проекти”, заяви Ивелина Василева на откриването на приемната.

„Работили сме в Бургас, за Бургас и ще продължаваме да работим, защото вярваме, че знаещи, можещи хора с опит могат да защитават националните интереси, да се борят за това България и Бургаски регион да бъдат фокус на внимание и на европейските институции. Нашата кауза е по-добри доходи, по-добър живот, сигурен живот на всички граждани в една силна Европа. Нашата кауза е чиста и здравословна среда, да живеем в държава, където хората получават доходи, равни на средноевропейските, където всички имат възможности за развитие, качествено образование, има потенциал за развитие на икономиката. Да живеем в една Европа, където няма двойни стандарти, няма втори скорости, няма втора ръка хора, няма втора ръка държави”, каза още Ивелина Василева.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?