„Това, за което се борим е бургаско присъствие в Европейския парламент. Защо? Защото смятаме, че Бургас и Бургаски регион трябва да бъде представляван във всички институции, включително и на европейско ниво”, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Ивелина Василева. Днес двамата кандидати от Бургаски регион Ивелина Василева и Жечо Станков откриха своя приемна до Часовника, където ще се срещат очи в очи с гражданите.

„Моята лична кауза е Черно море, развитие на Черноморския регион и в Бургас да бъде центърът, където да се основе и създаде модерна европейска лаборатория за изследване на качеството на водата, съдържанието на пластамаса и във водата, и в морските организми. Това е изключително важно за здравето на хората. Обсъдихме даже и днес сутринта с министъра на туризма една идея, която искам да е нашата бургаска кауза - да се учреди европейски сертфикат за зона свободна от пластмаса, с цел да ограничаване замърсяването и разпростарнението на пластмасовите отпадъци, които са причинители на над 80% от замърсяването в моретата и плажовете. В Бургас трябва да работи цялата стратегия за развитие на Черноморския регион. Бургас е водеща община за създаване на регионални проекти”, заяви Ивелина Василева на откриването на приемната.

„Работили сме в Бургас, за Бургас и ще продължаваме да работим, защото вярваме, че знаещи, можещи хора с опит могат да защитават националните интереси, да се борят за това България и Бургаски регион да бъдат фокус на внимание и на европейските институции. Нашата кауза е по-добри доходи, по-добър живот, сигурен живот на всички граждани в една силна Европа. Нашата кауза е чиста и здравословна среда, да живеем в държава, където хората получават доходи, равни на средноевропейските, където всички имат възможности за развитие, качествено образование, има потенциал за развитие на икономиката. Да живеем в една Европа, където няма двойни стандарти, няма втори скорости, няма втора ръка хора, няма втора ръка държави”, каза още Ивелина Василева.