Ангел Джамбазки - водач на листата на ВМРО – Българско национално движение, ще посети област Бургас, за да се срещне с граждани на 3-ти май, петък. Той ще бъде придружаван и от други кандидати за евродепутати на патриотичната партия, която е под номер 3 в бюлетината.

Първата среща на най-активния и полезен български евродепутат е с жителите на гр. Айтос и ще започне от 11.00 ч. на пл.“Свобода“.

В 13.00 ч. кандидатите на ВМРО ще посетят гр. Поморие, където е насрочена среща на главната улица, до сградата на Районния съд.

В Бургас, желаещите да разговарят с Ангел Джамбазки, ще имат тази възможност от 16.00 ч. на пл.“Тройката“, където в 17.30 ч. ще започне и концерт на народния певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“. Концертът е под мотото „Да се хванем на хорото“ и се осъществява с подкрепата на Ангел Джамбазки.

По-късно, патриотите ще поставят венец и ще се преклонят пред паметната плоча на големия български революционер и водач на ВМРО Гоце Делчев, от чиято гибел се навършват точно 116 години на следващия ден. Плочата е поставена, по инициатива на бургаския лидер на ВМРО Георги Дракалиев на ул.“Фердинандова“ 63, където през 1900 г. Делчев учредява работилница за производство на бомби за революционните чети в Странджа.

След това, Ангел Джамбазки и кандидатите на ВМРО отиват в гр. Приморско, където също ще се срещнат и разговарят с жителите на града.

Социологическите проучвания сочат сериозна подкрепа за Джамбазки и ВМРО на тези избори, а целта на партията е да изпрати двама представители в следващия Европарламент.