Кметът Иван Алексиев инициира среща с директорите на всички 21 учебни заведения на територията на община Поморие. Срещата се състоя днес, а повод за нея бе предстоящата учебна 2018/ 2019 година. Като основни теми в дискусията се откроиха: готовността за стартиране на образователния процес; сигурността и безопасността на учениците; финансовите средства за осигуряване транспорт на учениците в средищните училища и възможностите за кандидатстване по различни проекти, финансирани от Министерството на образованието и науката.

В тази връзка ръководителят на отдел „Европроекти” Георги Петков представи няколко примерни програми на МОН, които биха могли да обезпечат транспорта на средищните училища или поне да намалят разходите за него. С цел постигане на по-висока информираност ръководителят на отдел „Европроекти” се ангажира да направи и онлайн група, чрез която да уведомява директорите за новите програми и проекти.

„Готов съм и имам желание да провеждаме подобни срещи по-често през годината, защото само така може да имаме коректен и откровен диалог и да работим в една посока – подобряване на базата и осигуряване по-доброто образование и възпитание на нашите деца”, каза кметът Иван Алексиев в края на срещата.