Майката на убитата в Бургас ученичка Никол: Каза ми, че излиза с приятели и ще се прибере навреме

img

Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас миналото лято, влиза в съда в понеделник. Четвъртокласничката беше прободена с нож в асансьор на жилищен блок от 15-годишен ученик. В деня преди съдебното заседание, близки на момичето организират мълчалив протест, съобщава bTV.
Девет месеца след мъчителното убийство на единственото й дете, Мими Ставрева не иска да повярва, че Никол я няма.

„Тя беше кротка, послушна, срамежлива бих казала, будно дете, много ученолюбива и нямаше търпение да тръгне в първи клас. Любопитна, мога да кажа, като всяко дете на тази възраст – те влизат в пубертета, всичко им е интересно, любопитно. Искаше да става ИТ специалист, да учи. Много разбираше от компютри, много беше на "ти" с компютрите, може това донякъде да е грешка, не знам”, разказва почернената майка.

В социалните мрежи четвъртокласничката се запознава с Иван. След недълга кореспонденция, се уговарят да се видят. „Не знам защо, нищо не ми каза за това момче – че се е запознала с ново момче. Просто ми каза: "Излизам с приятели и ще се прибера навреме!" Това й бяха думите”, спомня си Ставрева.

Сега се упреква, но и си дава сметка, че трудно би могла да я предпази: „Доста сме говорили и аз точно една седмица преди това й казах да внимава къде ходи и какво прави, че има всякакви ненормални хора навън. Не е вечерта да кажеш „Късно да е навън”, а това е посред бял ден, следобед. Кое дете в лятната ваканция ще го затвориш в къщи?! Няма как!”.

15-годишният Иван, обвинен в убийството на Никол от Бургас, е вменяем

В онзи ден телефонът на дъщеря й замлъква. Когато майката се прибира в къщи вижда и преносимото зарядно, и часовника на дъщеря си: „А тя без часовника не излизаше, имаше смарт часовник. Което наистина ме навежда на мисълта, че наистина е излязла за малко... Какво й е казал, никога няма да разберем най-вероятно, за да тръгне за „Меден рудник”. Тя никога не е ходила в „Меден рудник”, не го познава този квартал”.

За какво са се скарали и защо 15-годишният Иван промушва с кухненски нож момичето също засега остава загадка. Оставя я в асансьора, въпреки виковете й за помощ.
„Това за мен е абсолютно умишлено, хладнокръвно и жестоко!... Той може да излезе след 2-3-5 години. На кой му се дава гаранция, че този човек няма да се срещне пак с нечие друго дете и няма да се случи пак това?!”, пита Таня Естило, приятелка на семейството.

А Мими Ставрева е категорична: „Щом можеш да убиваш, значи трябва да те съдят като пълнолетен!”

Законът предвижда до 10 години затвор. Близките на Никол настояват за открит процес. Надяват се и на широка подкрепа за промяна в законодателството.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020