Прокуратурата: Иван от „Меден рудник” е пробол Никол в сънната артерия и я е оставил затворена в асансьора, въпреки виковете й за помощ

img

Окръжна прокуратура Бургас е готово с обвинителния акт срещу 15-годишния Иван от „Меден рудник”, който е единственият заподозрян и задържан за кървавото убийство на 12-годишната Никол Йончева. Убийството, което стана в асансьор на блок в „Меден рудник”, потресе града с жестокостта си. Бургазлии бяха разделени, че бавноразвиващият Иван, който учи с ресурсен учител и не проявява агресия, не може да е извършителят. Прокуратура и полиция пък заявиха, че имат категорични доказателства.

Вече повече от половин година Иван е в ареста на територията на Бургаския затвор, а майка му не вярва, че нейното дете е убиец. Какво разказа Донка за БургасИНФО можете да видите ТУК.  

Ден след разказа на майката от Окръжна прокуратура – Бургас съобщиха, че предават на съд Иван. Ето и как звучи обвинителният акт срещу младежа.  Той е подсъдим за това, че на 20.08.2017г. в гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник“, умишлено умъртвил 11-годишно момиче, чрез нанасяне на удар  - пробождане с лява ръка  на врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия  и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на пострадалата, като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин – пострадалата е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв , била е затворена в  кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки, и убийството е извършено с особена жестокост – подсъдимия е нанесъл смъртоносния удар с нож в най – откритата  и незащитена част от тялото на момичето, а именно в нейната шия, почти пълно прерязал  вътрешната и сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, факти известни и възприети от обвиняемия, след което той е оставил  умиращата пострадала в кабината като затворил вратата  и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си – престъпление по чл.116, ал.1, т.4, предл. 2 и т.6, предл.2 и  3 вр. чл.115, вр. чл.63, ал.1, т.1 от НК.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.

Тъй като Иван  е непълнолетен, ако бъде признат за виновен, присъдата ще бъде редуцирана от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Рухнала сграда на улица „Кавала” в Бургас

Трагедия край Синеморец

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив