Учителката от група „Мики Маус“ Светла Петрова за скандалното видео: Пръчката на клипа е от момчешки танц, няма шамари!

img

Групата ни е страхотна, 37 деца са в нея, работим, имаме резултати. Това мога да кажа. Няма шамари, а пръчката е по време, когато правим танц с пръчки, това е мъжки танц, това е репетиция. Даже се вижда как децата гледат на телевизора, а ние показваме стъпките. Милена Иванова е много добър педагог. Видях кадрите, това на тях не е метод на възпитание. В мое присъствие не съм виждала подобно нещо. Нашето засичане е от 12,30 до 13,30 часа. Децата много обичат учителката. Тя им правеше клипчета, качваше им ги в затворена група, за разлика от мен. „Мики Маус“ си има затворена група във фейсбук. Моята колежка много си обича работата. Никой не ме е търсил мен от родителите за грубо отношение от страна на колежката. Това заяви днес Светла Петрова – учителка в група „Мики Маус“ в детска градина „Брезичка“, в която бяха направени скандалните кадри на груби методи на възпитание, прилагани към децата, които са 4-годишни.

Както вече БургасИНФО писа, молбата за напускане на едната от учителките в групата – Милена Иванова, вече е входирана и тя ще бъде освободена. Най-вероятно същото ще се случи и с другата учителка – Светла Петрова.

„Напрежение в групата до сега не съм усетила. Учителката Милена Иванова от 6 години е при нас. Светла Петрова е сериозен дългогодишен преподавател. Нямало е недоволни родители, не са подавали нито писмен, нито устен сигнал. Децата от „Мики Маус“ са втора група, преди това учителките изпратиха в I-ви клас другите деца. Посещаемостта в групата е нормална. Всеки ден влизам по няколко пъти в групата. Двете учителки и възпитателката са здрав екип. Милена Иванова плачеше по телефона, майка й в 7 часа донесе молбата й за напускане, тя вече е входирана и днес ще бъде освободена. Ще искам обяснения днес. От 13 часа имаме извъреден Педагогически съвет, а от 17 часа родителска среща“, каза директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева.

Веднага на място в детската градина пристигнаха и представители на Община Бургас. „За мен това е недопустимо и скадално. Всички трябва да си понесат последствията за това. Мерките ще ги предприемем до края на деня. Сезирана е прокуратурата, Агенцията за закрила на детето, защото това, което виждаме е налагане на психически и физически тормоз на децата“, каза директорът на дирекция „Образование“ Веселина Таралова.

БургасИНФО успя да се сдобие с неофициална информация от родители, че камерата, която е записала кадрите, е била поставена в детска играчка, тъй като една от майките е имала подозрения, че в групата се случва нещо нередно. Кадрите са били заснети през последните дни. Устройството най-вероято е било поставено със съдействието на вътрешен човек, тъй като в период на грипна епидемия, родителите оставят и вземат децата си от входа на детската градина.

15 коментара

Тема в развитие: Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

15 Коментара

 •  
  Надежда
  2018-02-11 00:24:09

  Учител,това е призвание,а не от кол и въже събрани да стават учители. На 15 деца да има по една учителка. Как е назначена директорката, която не си гледа работата и не знае какво правят подчинените й ? Всички до един от тази детска градина да бъдат уволнени, защото едва ли не знаят какво се случва в градината а си мълчат,а може би всички така работят, тероризират децата. Директорката, всички учители и помощния персонал трябва незабавно да бъдат отстранени от длъжност, защото всички те са съучастници с мълчанието си.

 •  
  Разумна
  2018-02-03 13:58:37

  "дишайте, че утре искам да ви няма"? - го казва лелята, а не учителката. Не оправдавам боя, но се вижда че тя се опитва да ги учи танц, тъй като родителите много искат да седнат на празник в детска градина и да гледат ШОУ- изнесено от децата. А как са го научили всичко това - не ги интересува. С какъв труд се постигат резултати, родителите идея нямат. С разсеяните и разлигавени от къщи деца няма как да не викат. То друг начин да те чуят няма.

 •  
  Теди
  2018-02-02 23:02:08

  Трябва да започнат с тази която казва, че ще отвори прозорците,а утре да ги няма т.е ще са болни.Как не ги е срам?!Не уволнения,а затвор!

 •  
  лола
  2018-02-02 21:28:56

  най - добре да натъпчат по 370 деца в група и тогава те ще набият госпожата

 •  
  Петя
  2018-02-02 14:00:22

  Не мога да разбера какви са тези сравнение с децата от преди и сега без значение това е дете,по добре звънни на майка му да си го вземе от колкото да удряш и да ругаеш аз също съм родител на 4 г дете.Не оправдавам учителката и няма да я защитя има си и други методи и начини без посегателство недейте така...Когато си даваш гъза под наем да работиш особено с деца,няма прошка там.

 •  
  hahhaha
  2018-02-01 22:07:09

  веселино много си удрямала

 •  
  Възмутен
  2018-02-01 14:53:16

  За мен ,тука най-голяма вина има директорката,защото няма поглед над подчинените си.Когато има проблем ,отговорността се поема от най-визсшестоящия(в случая въпросната директорка).Оставката и е задължителна.

 •  
  Баща на 2 деца
  2018-02-01 13:48:52

  Ей убиването им е малко на тез. БЕЛЕНЕ да се възстанови

 •  
  Една Баба
  2018-02-01 13:27:51

  Не разбрахме какво оправдание даде втората учителка, освен, че пръчката не е за възпитание, макар да се вижда, че удря някого по главата. За широко отворените прозорци и да дишат децата повече и бързо и утре да ги няма в градината?

 •  
  СТАНЕВА
  2018-02-01 12:58:29

  ДИРЕКТОРКАКТА СЪЩО ИМА ВИНА . БИЛА ИЗНЕНАДАНА , ТЯ СЪЩО СЕ ДЪРЖИ ТАКА С КОЛЕКТИВА . ВИКА, РУГАЕ КОЛЕКТИВА . ВСИЧКИ ТРЕПЕРЯТ ОТ НЕЯ . МИСЛИ СИ ,ЧЕ ГРАДИНАТА Е НА БАЩА Й , ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ .КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ . ОСТАВКА И НА ДИРЕКТОРКА ,НЕ ПОМАЛКА ВИНА ИМА И ТЯ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. ИЛИ КМЕТА ЩЕ СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ОТНОВО ?

 •  
  Младши учител
  2018-02-01 12:34:24

  Това е срам и позор за учителското съсловие! След като не ти издържа нервната система , нямаш работа там! Чувствам се унизена, поради факта , че и аз съм учител! Скъпа колежке, от сърце Ви моля да си скъсате дипломата и никога, ама никога да не работите с деца! Много материал сте изтървали по време на обучението си! А децата... тези невинни души, колкото и да ни ядосват, не това е начинът да задържите вниманието им! Заради такива като вас се петни учителското име - срам и позор! Вън от образователната система!

 •  
  Родител
  2018-02-01 12:27:55

  Вие чувате ли се какво приказвате????Как се работело с 37 деца,не били едно времешните деца,трябвало да ги убие а не бие....И Вие ли сте такива възпитателки???!!! Ако вашето дете беше едно от тях едвали щяха да ви са такива коментарите!!!!Като е кошмар за всеки учител значи там НЕ Е НЕГОВОТО МЕСТО!ТОВА СА ТОЛКОВА МЪНИЧКИ И БЕЗАЩИТНИ ДЕЧИЦА...Направо за каква истина говорите... Ние не раждаме деца за да бъдат психически и физически малтретирани!!!Ние не им ги пращаме за да се случва такова нещо...Как може да си позволи да се държи така,СЪС КАКЪВ АКЪЛ,недоумявам?!? Драги УЧИТЕЛИ от Нашите деца Вие живеете,те Ви вадят заплата!!!!Щом не сте психически окей по-добре не се силете да работите това

 •  
  Учител
  2018-02-01 11:17:12

  В днешно време с тези делигирани бюджети броя на децата е над 30 в група.Първо това изнервя всички и учители и родители освен 25 броя не трябва да надвишава допустимото от ХЕИ изискване. Директорите не се интересуват, защото всяко дете е пари влизащи в бюджета на ДГ, остава за учителите да се ядосват с децета а знаете ли какви деца има? С арогантни родители дали пари за ДГ и всички си затварят очите. Бизнесмени с камери, които да си дадат децата в частни ДГ. Не че защитавам учителите но разберете и учителката, това е пълната истина.И искам да ви кажа, че кмета, който коментира боя си няма и понятие за какво става въпрос вижда, това че учителката ги бие. Нямаш право, съгласна съм тя ги изби видях видеото, но и вие вижте това, от страната на един учител!

 •  
  Гери
  2018-02-01 11:05:21

  В ДГ практика е да има много деца, а това не е добре защото те виждат това, а другото остава в тайна невидение. Вие знаете ли как се работи с 37 деца? Това е кошмар за всеки учител, не че защитавам някого, но това е самата истина. Кмета на Бургас да дойде 1 час в ДГ, да види какви са сегашните деца, това не са едно време децата, даже и шшшшшт нямяме право да им кажем ,ние учителите сме винаги виновни за всичко! Тази учителка не да бие а да ги убие трябва! Защото едно време когато удариш шамар и майката го повтаря в къщи а сега права! От тези права сме до никъде да се подиграват на учителите!

 •  
  Петър
  2018-02-01 10:48:14

  А какво каза госпожата относно репликата си "дишайте, че утре искам да ви няма"?!?

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас