Групата ни е страхотна, 37 деца са в нея, работим, имаме резултати. Това мога да кажа. Няма шамари, а пръчката е по време, когато правим танц с пръчки, това е мъжки танц, това е репетиция. Даже се вижда как децата гледат на телевизора, а ние показваме стъпките. Милена Иванова е много добър педагог. Видях кадрите, това на тях не е метод на възпитание. В мое присъствие не съм виждала подобно нещо. Нашето засичане е от 12,30 до 13,30 часа. Децата много обичат учителката. Тя им правеше клипчета, качваше им ги в затворена група, за разлика от мен. „Мики Маус“ си има затворена група във фейсбук. Моята колежка много си обича работата. Никой не ме е търсил мен от родителите за грубо отношение от страна на колежката. Това заяви днес Светла Петрова – учителка в група „Мики Маус“ в детска градина „Брезичка“, в която бяха направени скандалните кадри на груби методи на възпитание, прилагани към децата, които са 4-годишни.

Както вече БургасИНФО писа, молбата за напускане на едната от учителките в групата – Милена Иванова, вече е входирана и тя ще бъде освободена. Най-вероятно същото ще се случи и с другата учителка – Светла Петрова.

„Напрежение в групата до сега не съм усетила. Учителката Милена Иванова от 6 години е при нас. Светла Петрова е сериозен дългогодишен преподавател. Нямало е недоволни родители, не са подавали нито писмен, нито устен сигнал. Децата от „Мики Маус“ са втора група, преди това учителките изпратиха в I-ви клас другите деца. Посещаемостта в групата е нормална. Всеки ден влизам по няколко пъти в групата. Двете учителки и възпитателката са здрав екип. Милена Иванова плачеше по телефона, майка й в 7 часа донесе молбата й за напускане, тя вече е входирана и днес ще бъде освободена. Ще искам обяснения днес. От 13 часа имаме извъреден Педагогически съвет, а от 17 часа родителска среща“, каза директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева.

Веднага на място в детската градина пристигнаха и представители на Община Бургас. „За мен това е недопустимо и скадално. Всички трябва да си понесат последствията за това. Мерките ще ги предприемем до края на деня. Сезирана е прокуратурата, Агенцията за закрила на детето, защото това, което виждаме е налагане на психически и физически тормоз на децата“, каза директорът на дирекция „Образование“ Веселина Таралова.

БургасИНФО успя да се сдобие с неофициална информация от родители, че камерата, която е записала кадрите, е била поставена в детска играчка, тъй като една от майките е имала подозрения, че в групата се случва нещо нередно. Кадрите са били заснети през последните дни. Устройството най-вероято е било поставено със съдействието на вътрешен човек, тъй като в период на грипна епидемия, родителите оставят и вземат децата си от входа на детската градина.