„Много съм щастлива, че успях да представя достойно град Бургас и че се гордеят с мен“, каза пред репортер на БургасИнфо красивата, лъчезарна и уверена бургазлийка Йовита, която стана подгласничка на Мис България в 28-ото издание на конкурса преди няколко дни.

Йовита Георгиева е Кралица на Бургас 2017, единственият конкурс, който изпраща финалистки на Мис България. Йовита е на 18 години, зодия Скорпион, 12 клас в Професионалната гимназия по туризъм. Състезателка по спортни танци, носителка на десетки титли и отличия. Казва, че благодарение на танците има такава фигура. Като спортистка тя работи и с деца „Обичам да се занимавам с деца, защото всички те са различни, непринудени и уникални, имат различно държание“, споделя младата дама.

„Обичам да съм на сцена, там се чувствам най-добре. Това е моето призвание, нямам сценична треска и винаги с удоволствие излизам на сцената. Не съм се подлагала на специални диети преди конкурса, тренирам 2-3 пъти седмично спортни танци и това ме поддържа в добра форма, обичам да плувам и да карам ролери по крайбрежната алея в Морската градина“, разказва за подготовката си за конкурса грациозната зеленоока красавица. Твърди, че подготовката не е била много дълга, 4 дни в София, където момичетата са работили с хореограф. „Имахме три тура и хореографии, които вярвам много се харесаха на публиката, защото бяха различни и необикновени“.

Подготовката за конкурса не е била дълга, но е била много трудна. „На мен това не ми пречи, защото аз съм свикнала с тежките натоварвания в залата, както физически, така и психически. Спорта ме е научил на много, както да печеля, така и да губя. Общо взето правя каквото трябва, а да става каквото ще. Аз винаги давам всичко от себе си, за да представя както себе си, така и града, и да се надяваме скоро и държавата. Мотото ми е да бъда винаги себе си и всичко, кавото правя, го правя с цялото си сърце и душа“.

Да участва в конкурса Йовита реваша спонтанно. „Просто видях обява за кастинг за конкурса в Бургас. Моите родители ме подкрепиха, казаха ми „давай, ти можеш“ и така се явих. Радвам се, че всички мои близки, съученици, учителите от гимназията много се гордеят с мен и за всички тях аз съм първа. Не съм очаквала че ще съм в първата тройка, но се надявах. Много съм благодарна за това, че миските от предните години, които бяха там и са ми идоли, и те изказаха своето мнение, че аз съм тяхна фаворитка и съм много щастлива от този факт, че те са ме забелязали“.

Първи след конкурса я поздравяват нейните родители, които са неотлъчно до Йовита през цялото време. „Те са много горди с мен, много се радват и за тях аз съм първа“.

Професионалното си сценично поведение, стойката и всичко Йовита казва, че дължи на своята Треньорка, с която прекарва дълго време в залата - как да се държи на сцена и как да побеждава. Сега ѝ предстои състезание по спортни танци през декември месец в Бургас, но успешно съчетава представянето по конкурси със състезанията.

„Не се чувствам много добре от разярилия се скандал в социалните мрежи. Всички пишат какво ли не, аз също чета коментарите и мисля, че никоя жена не трябва да чува подобни думи за себе си. Аз съм на мение, че всяка жена е красива“.

Мениджърката на Йовита Ваня Кирова, която бе до нея по време на подготовката за Мис България сподели, че за поредна година е много горда с представянето на град Бургас и финалистката която сме изпратили. "Йовита е едно пракрасно младо момиче, което го очаква голямо бъдеще и още много призове в живота. За мен тя бе най-достойната за тази титла и съм сигурна, че красотата ѝ няма да остане незабелязана извън пределите на страната!", гордее се с финалистката тя.

Пред Йовита сега предстои конкурса „Мис Глоуб“. Не е мислила дали ще продължи да се явява на други конкурси, казва че времето е пред нея и само то ще покаже какво ѝ предстои.

Ние ѝ пожелаваме да превземе сцената на „Мис Глоуб“ и да омая със своята красота и грациознаст журито.