„Предвиждаме да предоставим допълнителни средства на математическите гимназии в страната за оборудване на кабинети по природни науки и математика. Отделно от това инвестираме в подобряване на информационните и комуникационни технологии в училищата в цялата страна всяка година. Искаме да разширим достъпа до електронно съдържание и да увеличим броя на класните стаи, които имат проектори и електронни дъски”, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Бургас. Днес в морския град той проведе среща с кмета Димитър Николов, зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева, директорът на РИО Бургас Виолета Илиева, ректорите на БСУ, Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и с десетки директори, учители и специалисти от общините в Бургаска област.

„Бургас заема добра позиция на картата на висшето образование. В тази област имам много по-малко проблеми, отколкото на други места в страната”, заяви министърът.

Той добави, че добрият пример на Община Бургас учители и директори да не искат от родителите средства за допълнителни пособия или материали, вече е възприет от Министерството на образованието и се прилага в цялата страна.

„Последвахме примера на Община Бургас. На 11-ти септември изпратихме писма на директорите на училищата”, заяви министър Вълчев. Той призова родителите, от които все още се искат пари, да сигнализират в Министерството на образованието.