Опитният учител по физическо в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас, където се случи нещастният инцидент с десетокласника Кристиян Стоянов, заяви кратко пред БургасИНФО, че е готов да понесе сериозно наказание, но най-важното е момчето да се оправи. Още рано тази сутрин наш репортер се срещна с учителя, който не се крие и изживява тежко драматичния случай с ученика. Единствено БургасИНФО разговаря лично с него и от първо лице разказа за случая. По желание на преподавателя не публикуваме точната хронология и негова гледна точка, защото той смята, че това е работа на разследващите органи, а и са иззети записи от камери в училището, от които да се види как точно Кристиян е паднал на третия етаж. В училището се коментира, че момчето си е ударило главата в саксия. Всичко това обаче са само предположения на този етап. Десетокласникът е имал и по-стара травма и все още не се знае причината за състоянието, в което е бил приет в болницата - с хематом, а след това и в медикаментозна кома. Но като като моментна причина се сочи часът по физическо и минутите след него.

Борис Ганев е от 26 години учител, от тях 25 е в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, още в четвъртък вечерта, когато родители на ученици ни съобщиха за инцидент в час по физическо, те подчертаха, че той е стриктен и почтен човек. „Колко да съм стриктен, щом съм позволил бокс, който не е в програмата“, каза с огромно съжаление учителят. Той просто е искал да бъде в крак с изискванията и отношенията между младежите. Държал е на спортсменството, на правилата на спорта. Искал е часовете им да бъдат интересни и полезни. „Ако играем федербал – няма ли опасност някой да залитне и да падне“, питаха риторично ученици.

„Аз за себе си знам, че ще имам наказание, може и да съм уволнен, но най-важното в случая е момчето да се оправи. Другото няма значение.“, каза учителят. Той беше категоричен пред нашия екип, че всяко действие в час по физическо може да опише с точност и искрено се надява Кристиян да се върне здрав.

БургасИНФО още рано сутринта разказа вчера за нещастния инцидент, като се позова на родители и педагози. Кристиян е тренирал бокс в СК „Аякс“, а от класа му още две момчета са били боксьори, но в други клубове. (ВИЖТЕ ТУК).