16-годишният Кристиян Стоянов, ученик от 10-ти клас в СУ "Св. св. Кирил и Методий" тенирал бокс в спортен клуб "Аякс". В класа му общо 3 са момчетата, които се занимавали с този спорт, но били в различни клубове. Вчера, по време на третия час, когато трите момчета имали час по физическо, Кристиян провел 5 минутна битка със съученика си Данаил. Както вече писахме, рундовете са били два, всеки от които по 2,5 минути. "Всичко беше по правилата на спорта, момчетата бяха с ръкавици и нямаше некоректни удари. Дори в случая Кристиян не беше понесъл и тежки юмруци", разказаха преки очевидци на бокс-срещата между двамата ученици. Само за миг през това време Кристиян леко се е подпрял на коляното, но веднага след това се е изправил.

След като приключил вторият рунд, оставали само няколко минути до края на часа и момчетата отишли да се измият. На Кристиян му е текла кръв от носа, но той се е почистил и тръгнал към 3-тия етаж, където се намират, както класни стаи, така и кабинетът на медицинксата сестра. Докато вървял обаче, на десетокласника му прилошало и той паднал на пода. Веднага е бил извикан лекарски екип, който е отвел момчето в болницата. Припомняме, че той беше с хематом в главата и в медикаментозна кома.

"Кристиян е по-слаб чисто физически, кротко и добро момче, но искаше да се докаже в бокса. Не понасяше леко пораженията и търсеше начин да се изяви", коментираха негови познати пред БургасИнфо.

В училището се коментира версията, че момчето е имало стара травма в главата, която вчера се е отключила.

"Учителитят Борис Ганев им разрешаваше понякога да се боксират, тъй като знаеше, че те тренират това и смяташе, че по този начин на момчетата ще им бъде интересно в час и това ще допринесе за тяхната подготовка", казаха ученици.

Репортер на БургасИнфо се срещна днес с учителя Борис Ганев, който в момента е на едно от тренировъчните игрища в бургаския ж.к. "Славейков". Учителят следи всяка новина за състоянието на Кристиян и искрено се надява момчето бързо да се възстанови. Той все още не е разговарял с родителите на ученика.

Той е учител от 26 години, като 25 от тях е в СУ "Св. Св. Кирил и Методий".