Ужасът на майката: Синът й остави Станка от ж.к. "Славейков" на гърба на д-р Миладиновски. Какво е решението?

img

Съдбата на 65-годишната Станка Атанасова е повече от потресаваща – тя има шанс да се оправи, но няма стимул

65-годишната Станка Атанасова, която разтърси със съдбата си стотици хора в Бургас, е вече физически закрепена, но в драматично емоционално състояние, въпреки лекарските усилия. Тя е в хосписа на д-р Миладиновски в Черноморец, където за нея се полагат денонощни грижи в отделенията, където са най-тежките случаи. Станка вече е стабилна, движи се с количка, но има емоционален срив, който й пречи да се вдигне на крака. Нещо, което не зависи от лекарите, а трябва и нейната воля за живот. Днес репортер на БургасИНФО, заедно с Пламен Делев от Дружеството на инвалидите, посети на място хосписа и се увери какво е нейното състояние.
Чухме и заключенията на д-р Миладиновски, както и на персонала в социалното заведение. Уверихме се и от думите на Станка, с която лично разговаряхме. „Щом съм при лекари – съм добре. Но съм замаена и боли. Искам да си легна“, бяха накратко нейните думи, въпреки всичките увещания, че има хора, които искат да я видат на крака. Тя обаче сякаш не иска да положи усилия за нищо. А медиците казват – няма причина да не стане, кракът й е здрав, а кръвната захар – в норма. Припомняме, че жената беше в неподвижно и тежко състояние именно заради операция на крака и тежка форма на диабет. В хосписа, където беше приета безвъзмездно от д-р Миладиновски, тя свали кръвната захар многократно и вече е в нормални показатели, а кракът й е в отлично състояние.

„Въпреки всичката ни подкрепа, тя казва, че не й се живее. Има една огромна рана, която непрекъснато се обработва. Не трябва да се лежи върху нея и й говорим, полагаме всичко необходимо, но тя мачка превръзките и пак е върху раната си. Синът й идва, тя иска да й кара сладки неща. В момента е нормална кръвната й захар, но е много песимистично настроена към живота. Нека да остане тук, но да съдейства, не да вегитира. На рехабилитатора се кара, а така няма как да се възстанови. Много пациенти сме имали с такива заболявания и на втория месец вървят, на първия са с патерици или проходилка, а тя няма стимул за нищо.“, безпокои се д-р Миладиновски. Най-лошото е, че лекарите не срещат грижата на сина. Въпросният Живко дори търсил парите, събрани от хората, даже прибирал пенсията на майка си. А в същото време една пръвръзка за рана, като тази на майка му, е близо 30 лева.

Затова в цялата ситуация изпъква един образ – на сина Живко. Не търсим мнението на този човек, защото той остави майка си да гние в урина и мизерия, гладна и жадна, а когато хората се втурнаха в нейна помощ – той просто липсваше.

Преди два дни е отишъл в хосписа в Черноморец и е проявил интерес към парите, събрани от десетки хора за майка му. Те бяха събирани от Жасмина Кръстева от хора, изказали съпричастност в групата ШОФЬОРИ БУРГАС, трогнати от публикация на Пламен Делев, който първи реагира в драматичната ситуация. Сумата, събрана тогава, беше 1100 лева.

Разказваме историята на Станка, защото тя е покъртителна за начина, по който възрастните хора разчитат на подаяние, за отношенията между родители и деца, за съдбата на всеки от нас, когато изпадне беда, както и на хората, които могат да подадат ръка в точния момент. Но това трябва да става точно, честно и с благородна цел. Решете кое е правилно за съдбата на Станка и си представете, че това е вашата майка или баба. Как бихте постъпили?4 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

4 Коментара

 •  
  uhiuh burgasinfo.com
  2018-03-10 13:52:05

  При Миладиноски тя вече трябва да е издала богу дух.В този хоспис всички умират burgasinfo.com

 •  
  ЗАПОАНАТ
  2018-03-10 13:51:29

  По Господарите го даваха тоя смешник .... бабите плачеха и се жалваха , че ядяли само таратор

 •  
  Тоня
  2018-01-05 18:00:12

  Трябва да сте луди да оставите близък човек в "хосписа"на този загубил душата си малоумник Миладиноски и алчната му жена.Само пари ги интересуват и как от здрав да направят лежащо болен всеки постъпил възрастен.Лично сме потърпевши и всеки ,който само и си помисли да остави там свой близък оставям ел.поща,нека ни пиши ,за да обясня за какви схеми става въпрос за да измъкнат единствено пари.Изобщо не се полагат грижи за болните,Хранят се със стара храна и са с непрекъснато разстройство.Тъпчат ги с диазипани.Няма медицински сестри.От време на време ,,а през другото време санитарките се правят на медицински сестри и тъпчат старците с парацетамол и деазипани.Ужас е там .Не си и помисляйте да оставите там близък!Обричате го на смърт!Микладиноски трябва да си смени името на МЕНГЕЛЕ.Пощата на която можете да се свържете с нас е - neli_96@mail.bg.Потърпевшите от МЕНГЕЛЕ не са малко и тепърва се организираме за да предпазим следващи наивници да оставят близки в ръцете на този наричащ себе си доктор.

 •  
  uhiuh
  2017-12-24 00:14:40

  При Миладиноски тя вече трябва да е издала богу дух.В този хоспис всички умират

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас