Докато малката Ариа Маккарт се е разхождала босичка по плажа, кучешка урина влязла под нокътя на крака й и тя спешно била хоспитализирана. Лекарите сериозно се замислили за ампутация, за да не тръгне заразата към петата, пише life.ru.

Когато палецът на Ариа получил инфекция след разходка по крайбрежието на Шотландия, той се изчервил, започнал да се подува и да отделя секрет. Момиченцето е трябвало да бъде откарано спешно в болница и да бъде сложено под карантина за две нощи заради висока температура и ужасни болки.

Всичко започнало, когато семейството се връща у дома след разходка. Ариа била покрита с пясък, а майка й Емили решава да я измие. Когато момиченцето влязло в банята, тялото й горяло, устните й били сили и започнала да стене и да плаче. Тогава Емили си помислила, че на Ариа й е студено и се обажда в болницата, за да е сигурна, че не е нещо по-сериозно.

Три дни по-късно, жената забелязала, че малкото й момиченце е отслабнало. Емили внимателно проучва Ариа и забелязва, че палецът на крака й е малко зачервен. Тя започва да подозира, че нокътят й се е враснал и я завежда в болница, за да й изпишат антибиотик. Когато нещата се влошават, лекарите разбрали, че кракът й е заразен и решили, че трябва да премахнат пръста на детето. Майката била шокирана да научи, че бактериите могат да влязат подкожно, докато се разхождаш бос на плажа. Лекарите трябвало да премахнат цялата засегната кожа, за да спасят момиченцето. Сега опасността е зад гърба му, но Емили и Ариа все още живеят в страх. Всеки път когато някой доближи крака на Ариа, тя изпитва панически страх. Майката на момиченцето твърди, че основният виновник са собствениците на кучета, които разхождат домашните си любимци по плажа. Те не разбират каква опасност създават, когато кучетата им уринират по пясъка и ги насърчава да бъдат по-бдителни, за да се избегнат подобни преживявания. Превод и редакция: БЛИЦ