Камено вече подготви своите първокласници, те завършиха „Ранно детско развитие”

img

Малчуганите получиха грамоти за своето старание

Децата от Камено, включени в първия етап на проект за „Ранно детско развитие”, успешно завършиха своето обучение. Те изнесоха концерт пред кмета Жельо Вардунски, ръководителят на прекрасната инициатива, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Тонка Добрева и журналисти. Малчуганите получиха и грамоти за своето старание.

През годината в ДГ „Слънце“ в града два пъти в седмицата, по три часа на ден, майките водиха хлапетата си, за да свикват отсега с обстановката в детската градина, а други – за едно от най-големите предизвикателства – първи клас.

В проекта е предвидена и услуга в подкрепа на деца с увреждания. Техните родители имат възможност да се консултират с професионалния педагог Донка Димитрова.

По проекта е осигурена и здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията. Съвети за здравната култура на децата ще дават педиатърът д-р Красимира Добрева и мед.сестра Ивелина Неделчева. Стойността му е 257 077 лева и е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 година“.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка