ОДМВР-Бургас за акцията в Слънчев бряг: Проверяваме трудови договори и разрешителни на дискотеки и таксита

img
Такситата от фирмите, близки до Митьо Очите, миналата година бяха стоварени на паркинга пред полицията

Проверките са стартирали през вчерашния ден, като целта им е гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон, съобщиха от дирекцията на полицията в Бургас

Полицията проверява дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми, функциониращи на територията на Слънчев бряг. Проверките се извършват и в момента от служители на ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър, съобщиха от дирекцията в Бургас.

Както БургасИНФО съобщи проверени са всичките управители на всички фирми, близки до несебърския бос Димитър Желязков-Очите, извършващи таксиметрова дейност, както и служители, които се водят на работа при Божидар Кузманов-Кравата.

Проверките са стартирали през вчерашния ден, като целта им е гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон. Във фокуса на проверяващите попадат сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа / за таксиметровите автомобили/ и др.

Проверките ще продължат и за в бъдеще, като към тях ще се включат и представители на различни институции / ТДНАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и др./. В тази връзка на 22 май / понеделник/ от 11.00 ч. в залата на Бургаска областна управа, Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас организира среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното сътрудничество в контекста на предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Припомняме, че през изминалия летен сезон в резултат на доброто сътрудничество между различните институции на територията на Бургаски регион дейността си стартира Координационен център за противодействие на нарушения и престъпления при прилагане на българското законодателство, регулиращо функционирането на туристически и обслужващи ги обекти / хотели, увеселителни заведения, търговски обекти и съпътстващи услуги/, в частност – в областта на данъчната и фискалната политика.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос