ОДМВР-Бургас за акцията в Слънчев бряг: Проверяваме трудови договори и разрешителни на дискотеки и таксита

ОДМВР-Бургас за акцията в Слънчев бряг: Проверяваме трудови договори и разрешителни на дискотеки и таксита Такситата от фирмите, близки до Митьо Очите, миналата година бяха стоварени на паркинга пред полицията

Общество 693 0

БургасИНФО

Полицията проверява дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми, функциониращи на територията на Слънчев бряг. Проверките се извършват и в момента от служители на ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър, съобщиха от дирекцията в Бургас.

Както БургасИНФО съобщи проверени са всичките управители на всички фирми, близки до несебърския бос Димитър Желязков-Очите, извършващи таксиметрова дейност, както и служители, които се водят на работа при Божидар Кузманов-Кравата.

Проверките са стартирали през вчерашния ден, като целта им е гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон. Във фокуса на проверяващите попадат сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа / за таксиметровите автомобили/ и др.

Проверките ще продължат и за в бъдеще, като към тях ще се включат и представители на различни институции / ТДНАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и др./. В тази връзка на 22 май / понеделник/ от 11.00 ч. в залата на Бургаска областна управа, Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас организира среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното сътрудничество в контекста на предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Припомняме, че през изминалия летен сезон в резултат на доброто сътрудничество между различните институции на територията на Бургаски регион дейността си стартира Координационен център за противодействие на нарушения и престъпления при прилагане на българското законодателство, регулиращо функционирането на туристически и обслужващи ги обекти / хотели, увеселителни заведения, търговски обекти и съпътстващи услуги/, в частност – в областта на данъчната и фискалната политика.

Етикети: полиция, проверки, таксита, дискотеки, акция, Слънчев бряг

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com