Помните ли чаровната Борислава, кондукторката от Бургас, която покорява маратони? Този уикенд тя пребори цяло съзвездие от елитни атлети във Варна, като финишира четвърта на 42-километровия маратон и първа сред българите. Пред нея бяха единствено кенийските състезатели. Резултатът на домакинята със спортен хъс е повече от впечатляващ, с постижението си от 3.32:42 ч. тя надмина много отлично подготвени чуждестранни и български състезатели, пристигнали специално за маратона.

„Отидох да бягам, защото исках да подобря рекорда си на 42 километра. Чувствах се добре и успях. По време на бягането не знаех на кое място съм. Виждах само, че пред мен са кенийците, но те са много бързи и бягаха наравно. Чак на финала разбрах, че съм финиширала 4-та. Не съм имала такъв успех до сега, както и такава награда – получих 900 лева за постижението си. Да кажа, че съм щастлива ще е малко. Победата ми донесе още по-голяма воля и ме стимулира да задобрявам още повече“, развълнувано разказа пред репортер на БургасИнфо бургаската шампионка Борислава Видева.

Виждали ли сте чаровната Борислава - кондуктор в Бургас? Ще спре дъха ви с мощното си бягане и спортен хъс

Тя сподели още, че не се е подготвяла специално за маратона. Бяга редовно и кара колело, за да поддържа форма. Но упоритата майка е пример, че с постояннство се постигат високи резултати. Пожелаваме на Борислава още много успехи!