Епизодът на "Шоуто на Слави", който трябваше да бъде излъчен тази вечер в ефира на bTV, бе свален. Гост в днешния епизод трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който напусна Нова телевизия и сам обяви, че ще каже подробности за решението си в предаването на конкурентната телевизия. В профила си във Фейсбук днес Васил Иванов днес публично заяви, че напуска Нова тв след 14 години.

Тази вечер предаването на Слави започна с течащ надпис: "Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен поради несъответствие с телевизионното съдържание". В момента на негово място върви запис на старо предаване от времето около Нова година, тъй като зад водещия - Иво Сиромахов, се вижда коледна елха.

"Спряха "Шоуто на Слави" заради моето участие! Заснехме предаването, разказах и показах неопровержими факти за оказваната върхрху мен цензура от Нова телевизия, публиката онемя. 15 минути преди излъчването Слави ми се обади и ми каза, че шефовете на БТВ са му заявили, че частта с моето участие няма да бъде излъчена, а тя бе 35 минути. Той е отказал категорично да се пусне без моето участие. Не мога да повярвам, че БТВ спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея. Това доказва, че центърът на политическата цензура (защото аз показах политическа корупция и свързаното с това мое цензуриране) е един и същ.", написа Васил Иванов няколко минути по-късно. Утре предстои пресконоференция, на която ще станат ясни подробности за изложените данни в предаването.

В 23 часа тази вечер bTV обяви и своята позиция.

"bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестнотта. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти.", заявяват от телевизията.