Бургазлията Станислав Петров е осъден условно на 11 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, затова че превърнал магазин за хранителни стоки в квартал „Долно Езерово“ в пункт за купуване на гласове. Търговският обект се намира на ул. „Химик“ 31 в квартала, а Петров организирал събирането на гласове в полза на листата с кандидати за общински съветници от партия „Солидарност“.

Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с Прокуратурата. В периода от началото на месец октомври 2015 г. до 23.10.2015 г. в магазина са осъществени двадесет и четири деяния, при които организирал, предложил и дал пари на други лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на 25.10.2015г. на изборите за общински съветници в Бургас полза на определен кандидат.

Във всичките 24 случая с били предлагани пари на хора да гласуват или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав. Минималната сума давана на един човек е 40 лв., а максималната 120лв. Човекът, получил сумата, е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души. Общо дадените пари са в размер на 1084 лв.

На Петров е наложена и „глоба“ в размер на 9000лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.