Бургаски сърца: Ученици от две гимназии помагат на болна майка. Да ги подкрепим!

img

Футболен мач е за събиране на средства в помощ на семейство на ученичка от Математическата гимназия ще събира подкрепа този вторник

Ученическият съвет от ПМГ "Акад. Никола Обрешков" и от ПГРЕ „Г.С.Раковски” Бургас организират Благотворителен футболен мач в помощ на семейството на тяхна съученика. Билети ще могат да се купят в деня на събитието на 7 март /вторник/ от 13:00 часа в Спортна зала Младост Бургас.

Учениците от двете училища се обединяват за една хуманна кауза и приканват обществото в Бургас да се присъедини към тях.

„Наскоро научихме лоша новина, свързана с майката на нашата съученичка Мирела Първанова, която ни накара да се обединим. Красимира Първанова се бори със злокачествен тумор, който след поредната операция в СБАЛО на 01.02.2017г. не е могъл да бъде отстранен. Становището на онкологичния комитет е прогресия на заболяването - разсейки в перитонеума. Следващите хирургични интервенции са невъзможни, препоръчана е химиотерапия, без да бъде уточнена. Проведената предходна ПХТ от 8 курса за съжаление не е дала резултат. Нужни са скъпоструващи изследвания в чужбина, чрез които да се разбере с какви медикаменти да се проведе следващо лечение. Ние, като едни активни ученици приехме каузата лично” казаха ученици от Ученическия съвет на ППМГ"Акад. Никола Обрешков" Бургас.

Учениците споделят, че предстои да бъде организиран и благотворителен концерт, средствата от който също ще бъдат дарени за каузата.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил