Моторджии от Бургас и региона, дошли със своите семейства, излязоха на протест пред Съдебната палата в Бургас тази вечер, за да подкрепят събратята си от столицата срещу липсата на правосъдие спрямо жертвите на пътя в България. Те блокираха намиращата се до Съдебната палата улица „Васил Левски“, свалиха каските си и окупираха с тях входа на съда и запазиха мълчание една минута в знак на почит към загиналите си колеги по пътищата. Сред протестиращите бяха и известната с бунтарския си дух рок певица Милена, представители на мото клубове от целия регион и техни колеги от страната, дошли по Южното Черноморие.


„Няма моторист, който да не е бил засичан на пътя. Трябва да бъде подобрена културата на каране спрямо мотористите“, каза общинският съветник от ГЕРБ Несебър Атанас Терзиев, който е представител на клуба по мотоциклизъм в морската община. „Подкрепям инициаторите на тези протести. Трябва да се обърне по-сериозно внимание на законодателството и конкретно визирам неадекватната реакция на съда спрямо смъртта на нашите колеги, убити от Фарук Бекташ. Очаквам да има като цяло промяна по отношение разглеждането на такива дела и културата на всички шофьори по отношение на мотористите“, добави той.


Антония Унарова е член на първия дамски мото клуб в града. Тя казва, че са дошли, за да подкрепят инициативата, понеже всеки ден стават инциденти по пътищата и призовава всички, сядайки в превозното си средство да бъдат единни на пътя. Надеждата и е да няма повече инциденти по пътищата.


Певицата Милена Славова в момента е на турне в региона и пристигна в Бургас на мотор. „Искам да бъда съпричастна и затова се присъединих към приятелите ми в Бургас. Мисля, че това, което правим е много полезно. Има закони и те трябва да се спазват, а не срещу някой лев магистратите да си затварят очите. 1000 процента съм убедена, че не може човек с такова жестоко и грозно деяние, като това, което извърши убиеца Фарук Бекташ да избяга, показвайки, че е страхливец, той е човек без душа и не се интересува от последствията от деянието си“, заключва тя.