Колекционери от 7 страни идват в Бургас за Деветото издание на изложението за ретро коли и мотоциклети. Градът ще събере ценители от Гърция, Сърбия, Чехия, Русия, Словения, Хърватия и Турция, съобщават от Авто-мото клуб „Ретро” - Бургас. На парада ще се представят повече от 100 автомобила и 20 мотоциклета. Началото е точно в 10.00 часа на 2 юли край Морското казино. В 15.00 часа ретро колите ще направят дефиле по алеите на Морската градина.

Сръбските участници ще покажат основно класическите си автомобили „Застава", произведени в бивша Югославия, а сред на експонатите на чехите ще бъде уникален мотоциклет-триколка.

След като миналата година, първият в България реставриран автобус „Чавдар" предизвика голям фурор, на това издание общинската фирма „Бургасбус" ще изложи и другия си изцяло реставриран атракционен автобус „Мерцедес".

Самосвалите, които построиха социалистическа България ще бъдат представени с модел „ЗИЛ 130" от 1968 година . „Мерцедес 190 Пагода" от 1952 година ще направи своя дебют на изложението. Атрактивният автомобил е собственост на колекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто. Хасковският мото клуб идва в Бургас със сериозна колекция от ретро коли, главно английски модели.