Днес е международният ден на селфито. Селфито идва от английската дума „selfie“, която произлиза от „selfshot“, като се използва за снимка или автопортрет направена от фотоапарат или мобилен телефон.

През последните години самоснимането стана все по-честа практика, като има звезди които са обсебени от себе си и не спират да се щракат, пише Блиц. Ето и топ 5 на селфи маниаците:

1.Ким Кардашиян

В списъка на селфи обсебените Ким Кардашиян може да бъде коронована. Реалити звездата с професия "известна" има над 2000 свои селфита в социалните мрежи.Звездата толкова обича да се самоснима, че дори издаде книга, в която учи девойките как най-успешно да вземат своите снимки.

2. Майли Сайръс

Майли Сайръс има онзи "селфи талант", който може да се обобщи с една дума" луд ". Всеки ден звездата и тийн идол качва свои шантави снимки. Селфитата на звездата са често полуголи, под душа и от леглото с кучетата й.

3. Кендъл Дженър

Моделът и член на клана Дженър-Кардашиян, Кендъл Дженър следва стъпките на сестра си Ким в публикуване противни и скандални селфита. Миналата година Нейна снимка е и най-харесваната в Инстаграм – с цели 3,2 милиона лайка.

4. Кайли Дженър

Още един от членовете на клана Дженър-Кардашиян Кайли Дженър попада в класацията. Кайли е сред най-обсебените селфи маниаци. Дали за Инстаграм или Снапчат тя определено се радва на визията си. Нейните самоснимките са над 1000 на брой, а всекидневно в Снапчат има над 50 поста и видеа.

5.Парис Хилтън

Не е изненада , че милионерската наследница Парис Хилтън е в топ класацията , когато става дума за публикуване на селфита в социалните мрежи. Със своя купонджийски начин на живот като DJ , Фейсбук и Инстаграм са пълни със селфита. Парис бе и сред първите честитили междунардния ден на селфито с колаж от..селфита, разбира се!