В детството си всички сме играли на Народна топка, Криеница и Гоненица, но чували ли сте за БУКВЕНИЦА?

Както повечето малчугани в днешно време, така и детето на помориеца Георги Кънчев проявява особено любопитство към модерните телефони, таблети и електронни игри. Решен да превърне интересите на своя син не само в забавно, но и в полезно занимание, Георги започва да търси образователни електронни приложения, подходящи за деца от 3 до 6 години. Оказва се обаче, че подобни игри съществуват само на чужд език, което провокира помориеца буквално да започне от „А, Б, В…”, за да създаде първия интерактивен буквар с българската азбука за българските деца.

Резултатът от инвестираното време и средства се нарича Буквеница – продукт за смартфони и таблети. По един забавен цветен начин приложението помага на децата да опознаят първите буквички, да придобият умения по четене и писане и не на последно място – улеснява родителите в отговорната задача да образоват своите наследници.

Редица изследвания показват, че децата, които са се научили да четат и пишат преди да тръгнат на училище се чувстват по-уверени, усвояват материала по-лесно и напредват по-бързо.

„Буквеница” има безплатна и платена версия за двете основни операционни системи за смарт устройства.