Често се случват аварии и стоим така по гарите, казаха пътници от влака Бургас-София, на чийто локомотив пламна двигателя. Хората бяха свалени на гара Съхране, където чакаха друг влак да ги закара до София.

Димът беше голям, страшничко си беше, разаказаха пътници пред Нова телевизия. Хората са благодарни за бързата реакция на машинистите. „Бяхме предупредени да затворим прозорците. Браво на машинистите, усетиха много навреме какво се случва, спряха и откачиха машината, дръпнаха я и всички сме добре“, казаха те.

Според специалисти е истинско чудо , че тези машини още се движат, тъй като били на 40 години.

Инцидентът е станал около 12.30 на няколко километра от гара Съхране. Пламнали двигателят на електрическата машина и кабели. Всички пътници са били евакуирани. Няма пострадали.

Машинистите са използвали всички пожарогасители в опит да изгасят пожара, разразил се на няколко метра от струпани стотици кубици дървен материал на дървопреработващо предприятие. На помощ за справяне с огнената стихия пристигнали и два пожарни автомобила. Близо час отне потушаването на пожара, съобщи Нова тв.

Голяма част от пътниците, които имат билети за самолети и спешни ангажименти взеха таксита към София. 67 души останаха да чакат допълнителна машина, която да ги откара към София. Това все пак се случи, но след повече от два часа чакане.