Жители на блок 1 и 1Б, известни като Поморина в ж.к. „Славейков“, се струпаха тази вечер на детската площадка в градинката зад блоковете си в знак на протест срещу започващото строителство на нова сграда точно в нейно съседство. Парцелът, предвиден за застрояване, е ограден от няколко дни, готов да влязат машините. Оградата на имота е рухнала изкъртена, на място е полиция, за да укроти страстите. Там е инвеститорът, който оглежда пораженията.

Теренът е в единия край на междублоковото пространство на трите блока, оформящи буквата П. В съседство има детска площадка, беседка, зелени площи.

„Къде ще играят децата ни и децата, които вероятно ще се заселят в тази нова постройка, утре? Докога ще се отнема най-ценното? А колко дървета ще бъдат унищожени? Няма нормално място, къдто децата да играят на воля“, твърдят жители на района.

Хората днес с ирония заявиха, че оградата на имота е съборена от вятъра, а можело да е бутната от силата, с която малчуганите карат велосипедите си. „Следобед излезе вятър, това е причината, но следващите дни няма да е по-различнно“, казаха хората, докато инвеститорът и полиция оглеждаха терена. Според местните жители на мястото на сегашната градинка ще бъде издигната нова 7-етажна жилищна сграда.

Хората заявиха пред БургасИНФО, че са готови на протест, за да защитят зелената площ край домовете си.