Главният прокурор Сотир Цацаров идва утре в Бургас, заедно с двамата си заместници, за да извърши проверка на всички сигнали за срастване на наркобизнеса с полицията.Това съобщи преди минути говорителя на ВКП Румяна Арнаудова пред БНТ. Цацаров и заместниците му ще проведат работни съвещания с всички наблюдаващи прокурори, които работят по "знакови дела" в региона.

Арнаудова допълни, че ще бъде проверено има ли сигнали за полицейски служители и какво отношение е взето по всеки един от тях.

В Слънчев бряг се разказват легенди за предполагаемото гравитиране на отделни полицейски служители около орбитата на Димитър Желязков. По информация на Флагман.бг има подадени сигнали в комисията за вътрешна сигурност на МВР, където обстоятелствено са описани всички подозрения, но конкретен резултат до този момент няма.

По отношение на повдигането на обвинения на други лица, участвали в престрелката срещу Митьо Очите, Румяна Арнаудова уточни, че се събират доказателства, но се чакат експертизи, за да се подведат под отговорност и още хора.

“Експертите трябва да дадат отговорите на въпросите, които поставя прокуратурата – кое лице кое оръжие е носило, колко изстрела, къде са били насочени, кого са наранили, за да се установи кой е извършил престъпното деяние. Рано е да съобщим категорично какви са мотивите за стрелбата, но те ще бъдат установени от прокуратурата", увери Арнаудова

Тя отбеляза, че версията “спор за наркоместа” винаги е във фокуса на вниманието в случаите, “когато има деяния, свързани с разпространение, употреба, държане на наркотични вещества”:

Разследващите са направили 4 огледа на местопроизшествието, гилзите, иззети от мястото са между 20 и 30, прибрани са 4 оръжия, с едно от които е извършено убийството. Всички те обаче са законно притежавани.

Арнаудова се похвали, че анализите на държавното обвинение сочат, че от миналата година са се увеличили случаите на разкрити, доказани и наказани случаи на наркоразпространение в Слънчев бряг. Тя допълни, че нямат информация - каквато излиза по медиите, полицията да закриля този черен бизнес.