Кораб, пътуващ под флага на Антигуа и Барбуда от Бургас за Уругвай, е задържан на гръцкото пристанище Пирея. В него са открити два контейнера с военна техника и боеприпаси, съобщава Нова ТВ.

Корабът е засечен в четвъртък следобед в морската зона Кафирея от патрулен кораб на гръцката брегова охрана.След инструкции на бреговата охрана, капитанът е променил курса и пренасочил кораба към пристанище Пирея, където е пристигнал вечерта за проверка.

След последвалия обиск е установено, че е превозвал два контейнера с военна техника и боеприпаси, които не съответстват с правните разпоредби на износни митнически документи от ЕС, както и нямат специално разрешение за транспорт.

Корабът е задържан от отдела за борба с наркотиците, докато централните пристанищни власти в Пирея провеждат предварително разследване.

До момента няма информация за колко са членовете на екипажа и от каква националност.

Междувременно от Агенция "Митници" съобщиха за Нова телевизия, че корабът е бил с изрядни документи по отношение на товара си. Според източници на Нова, корабът вече е освободен и е продължил маршрута си.