Клиент нахлу в банков клон в Бургас, започнал да къса рекламни брошури за кредити, а след това в знак на протест срещу банковата политика за изненада на всички започнал да съблича дрехите си, устройваки стриптийз на живо в касовия салон. Екшънът се разиграл на 30 май т.г.

Това става ясно от решение на Районния съд в Бургас, който наложи на мъжа глоба от 150 лева по Указа за борба с дребното хулиганство за дързостта да се съблече в банката и да обижда служителите.

Според показанията на свидетели, мъжът с инициали И. А. се появил в финансовата институция към 09.30 часа сутринта. Бил разгневен, държал се агресивно, с влизането си директно започнал да къса дипляни. Охранителят на банката се опитал да поговори с него, но клиентът в прав текст му заявил да не се приближава на по-малко от 2 метра от него, понеже били роби. После пред смаяните служители и посетители останал само по долно бельо. Гардът натиснал паник-бутона, а на мястото след минути пристигнали двама служители на „СОТ 161”. Мъжът започнал да обижда и тях. Наложило се намесата на полицията. Срещу нарушителя е издаден протокол за полицейско предупреждение, а по-късно е изправен пред съда за хулиганство. В съдебната зала той отказва адвокат. Мъжът е неженен и неосъждан до момента. Според магистратите той е демонстрирал „непристойно поведение, нарушаващо обществения ред, общоприетите норми за поведение и морал, както и оскърбително отношение към гражданите и явно неуважение към обществото”.