Невероятните Орлин Павлов и Еделина Кънева ще изненадат феновете си с концерт-спектакъла „Не си отивай, лято”. Той ще се състои на 7 юни от 19:00ч. в залата на Държавна опера – Бургас. В програмата са включени фрагменти от „Уестсайдска история”, „Брилянтин”,„Котките”, „Цар Лъв” и световни хитове на Гершуин, Мишел Льогран, Астор Пиацола и много други.

Концертът ще зарадва меломаните, защото е бързо пътешествие между най-известните мюзикъли на всички времена. В него участват оркестърът и балетът на Бургаската опера. Диригентската палка е поверена на Левон Манукян, част от симфоничните аранжименти са негови, а останалите на Георги Милтиядов, хореографията е дело на примабалерината Галина Калчева.

Следващият концерт на Бургаската опера ще предложи на любителите на красивата музика арии и дуети от световната класика. Концертът ще се състои на 10 юни от 20:00ч. Солисти са: Диана Василева, Йоана Железчева, Мария Цветкова, Нона Кръстникова, Шмилена Султанова, Георги Султанов, Валери Турманов, Йордан Христозов, Делян Славов и Костадин Мечков. Диригент е Ивайло Кринчев.