Малките „шейхове“ набор 2004 г. записаха зрелищна победа във финалния мач от първенството по Футбол 9. Днес на с.к. Арена Звездичка те се наложиха над градския съперник Черноморец с 2:1. Заради тази загуба „акулите“ се разделиха с възможността да станат шампиони. Те отстъпиха лидерската позиция на Бургас спорт, които бяха само с точка по-малко, но след като днес победиха Свети Никола /Черноморец/ станаха победители в първенството.

Двата отбора направиха истинско дерби, наситено с много емоции и напрегнати моменти. Въпреки важността на мача за Черноморец, Нефтохимик демонстрира по-силна воля за победа и заслужено спечели победата.

Срещата започна с гол за „шейховете“ още във втората минута. След центриране от корнер на Теодор Златаров, най-съобразителен в наказателното поле бе Иван Райков и той откри резултата. В средата на полувремето „зелените“ удвоиха аванса си. След изпълнение на пряк свободен удар от Иван Райков и разбъркване в наказателното поле, Александър Петров се разписа за 2:0.

През втората част „акулите“ успяха да отбележат едно попадение от пряк свободен удар, но Нефтохимик не им даде шанс за повече голове.

Зелените таланти завършиха сезона на почетната трета позиция в класирането за сезон 2015/2016. Със силните мачове, които изиграха по време на първенството и извоюваните победи, възпитаниците на Георги Терзиев доказаха, че са силен противник и имат желание и потенциал да се развиват.

Следващата надпревара, в която ще се впуснат е Детският футболен турнир „Купа на малките майстори“, който ще се проведе в дните 31-ви май и 1-ви юни, на с.к. Каменица арена, Бургас. Пожелаваме им успех!