27-годишен бургазлия събирал в компютъра си порнографски снимки на деца. Проведена е специализирана полицейска операция на адресите, които той обитава в ж.к. „Братя Миладинови“ и на ул. „Вардар“, съобщиха от пресцентъра на МВР. 27-годишният мъж е криминално проявен.

При претърсването е установено, че на компютъра си, той съхранява голяма по обем информация, съдържаща порнографски материали с участието на видимо малолетни лица. От дома му са иззети компютърни конфигурации - настолен компютър, лаптоп, таблет и множество оптични и електронни носители на информация, която има отношение към извършваната от него престъпната дейност. Д.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Бургас за извършено престъпление по смисъла на чл.159 ал.6 от НК. Уведомена е компетентната прокуратура.

Досъдебно производство е образувано и в РУ-Несебър след като в полицията била получена информация за британски гражданин, собственик на къща в село Оризаре, заподозрян, че държи на компютъра си файлове с детска порнография. При предприетите полицейски действия е установена самоличността на собственика А.Д. - постоянно пребиваващ гражданин на ЕС. Домът му е претърсен, иззети са два лаптопа, преносим харддиск, цифров фотоапарат и оптични носители. По случая е образувано досъдебно производство по чл.159 ал.6 от НК. А.Д. е задържан за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължават служители от РУ-Несебър.

Преди 2 години несъбрското село Оризаре настръхна срещу англичанина-педофил Алън Доу, който беше обвинен в блудство с деца.