Жестокият бой над най-известната котка – Пазителят на Компаса, отприщи гнева на стотици бургазлии.

„Изкарайте записи от камерите, да видим кой е извергът, пребил така жестоко животното”, зоват бургазлии. Гневните коментари се изливат предимно в социалните мрежи, където освен възмущение, неизвестният садист, събира и много клетви.

„Постъпката е нечовешка. Много ще си кажат: „Ритнали една котка и какво? Толкова хора биват пребивани”. И точно там е проблемът. Щом посягаш без провокация на нещо толкова мило и невинно и имаш желание да го унищожиш и осакатиш, именно и поради тази причина толкова много хора биват пребивани”, споделят възмутени читатели.

Шестодишната котка, която миналият октомври се превърна в любопитна атракция, защото непрестанно стоеше на Компаса в центъра на Бургас, е с множество рани. Животното е ритано в главата и по тялото, на муцуната му липсва козина, а в очите му има кръвоизливи. Едва ли някой някога ще разкрие извършителя, защото все пак става дума за животно. Оставяме стореното на съвестта на престъпника, защото насилието над животни се счита за престъпление в нормалния свят, и публикуваме коментарите на нашите читатели. Поздравяваме и колегата Стела Божидарова, че заведе Пазителя на Компаса във ветеринарна клиника, както и лекарите от „Мобивет” за реакцията.

Надявайте се, но не за това Пазителят на Компаса да не умре, а човечността все още да е жива.