Помните ли тежката катастрофа, станала край стадион „Лазур“ на 25 април т.г.? БМВ се заби в уличен стълб. Тежко пострадаха трима младежи, на възраст от 20 до 29 години. Шофьорът и двете му спътнички бяха приети в бургаската болница с множество травми и опасност за живота.

Историята завършва щастливо, благодарение на лекарите в МБАЛ Бургас. След месец, прекаран в няколко отделения, и тримата вече могат да си отидат вкъщи. Най-благодарна за втория си живот е 20-годишната Биляна. „Върнаха я от оня свят. Битката за живота й бе много тежка. Всички вътрешни органи бяха увредени. Имаше много счупвания, включителн на ребра и таз. Лекарите в реанимацията направиха и невъзможното, за да живее. Прекланяме се пред тях и няма да спрем да разказваме на всички близки, познати и непознати, че те са съвършените професионалисти, истински вълшебници“, казва майката на Биляна – Бойка Георгиева.

Тя е неотлъчно до дъщеря си от първия ден в болницата. Щастлива е, че вече всички ще си бъдат у дома и че Биляна отново ще се върне към ученето. Тя е студентка по счетоводство във Варна.

За този месец в Отделението по реанимация Биляна е станала толкова близка с лекарите и сестрите, че ги чувства като второ семейство. „Благодарна съм им не само за професионализма, а и за човешкото и топло отношение, за вниманието – за всичко, което ми помогна да се възстановя. Имах им голямо доверие, от първия миг“, допълва момичето.