Зашеметяващата Поли Генова спечели 4-то място на Евровизия, след като се нареди сред фаворитите на зрителите. Журито, оценяващо представянето на страните, я класира на 7-мо място, но вотът на зрителите изстреля Поли напред. Представянето на Поли Генова беше впечатляващо и тя спечели сърцата на цяла България. Победител в "Евровизия" стана Украйна, след като по оценките на журито водеше Австралия.

Журито в нито една от държавите не даде максимума си от 12 точки за България, но зрителският вот нареди Поли в челото на класацията.

С брилянтното си изпълнение на песента „ If love was a crime” българската певица се конкурираше на финала с още 25 изпълнители от различни държави. Пищната вечер се състоя в Стокхолм, Швеция.

Представянето на Поли Генова предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Всичко е политика, реалният победител е Поли, масово констатират хората. Една от причините е фактът, че има кардинално разминаване между гласуването на журито и това на зрителите. На практика се оказа, че нито една от държавите в челната тройка не е член на ЕС - Украйна, Австралия и Русия. "Браво, поли, гордеем се с теб", категорични са коментарите в България.