Община Бургас поиска от собствениците на таксиметрови фирми в Бургас да подобрят условията за превоз на своите клиенти. Най-честите оплаквания, които постъпват от граждани, са свързани с лошата хигиена в колите, тютюнопушене и невъзпитано поведение от страна на водачите. Днес в Община Бургас се състоя среща с таксиметрови превозвачи , на която беше обсъдено как да се подобри обслужването на гражданите. Разговорът със зам.-кмета Красимир Стойчев се проведе по инициатива на представители на таксиметрови фирми в града. В срещата участваха още ръководителите на местните структури на Комисията за защита на потребителите, ДАИ, директорът на Общинското звено за безопасност на движението Иван Гюлев и директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас Ивелина Стратева.

Община Бургас пое ангажимент да улесни достъпа за трудноподвижни хора, които искат да стигнат до автогара "Юг" с такси. Тъй като влизането на "жълтите автомобили" в този район не е позволено, трудноподвижните хора ще слизат на жп гарата, откъдето специално лице ще ги поема и ще им помага да се придвижат до автогарата.

За по-добрата ориентация на гражданите на новите автобусни спирки в Бургас ще бъдат поставени специални карти, които ще указват къде се намират най-близките стоянки за таксита.

Нелоялната конкуренция в бранша влияе негативно на качеството на услугата, коментираха участниците в срещата. Най-честите оплаквания са свързани с "кражба" на клиенти от конкурентни компании чрез предлагане на нерегламентирани отстъпки. Има сигнали, че някои превозвачи поставят в автомобилите т. нар. "помпи", които завишават изкуствено сметката за превоз. Експертите съветват гражданите при съмнения за нередности да подават своевременно сигнали както на посочените телефони за клиенти на компаниите, така и към отговорните институции.