Пиян 49-годишен финландец удари в лицето и бръкна в очите на полицай в Равда по време на проверка на документи. Екшънът започнал, след като в 1 часа след полунощ бил по пътя от Равда за Несебър полицейски патрул бил изпреварен от от лек автомобил „Хонда Джаз“, с бургаска регистрация, който преминал много близо, бил с незатворена предна дясна врата и се движел неправилно по пътното платно.

Подаден бил светлинен и звуков сигнал за спиране на колата, но водачът му увеличил скоростта си, като спрял пред комплекс „Аполон 7“. Зад волана на автомобила бил 49-годишният финландски гражданин А.Р., пристигнал в България на 3 май т.г. и отседнал в комплекс „Аполон 7“ в с. Равда. От автомобила излязла и жена, видимо употребила голямо количество алкохол. Поискано било съдействие от служители на сектор „Пътна полиция“ за тестване на водача за употреба на алкохол, като до пристигането на втория полицейски патрул, А.Р. няколко пъти направил опити да се прибере в комплекса за да осуети проверката.

През цялото време финландецът отправял обидни думи, като заявявал, че полицаите нямат право да го проверяват. Отказал да даде проба за алкохол, като междувременно към служителите се приближили спътничката на А.Р. и майка му, които разгорещено започнали да го защитават. За поред път на А.Р. Било разпоредено да следва полицйските инструкции, като изведнъж същият се вбесил, нанесъл удар в лицето на единия полицай и бръкнал в очите му. Това наложило за задържането на финландеца да бъдат използвани помощни средства – белезници и физическа сила. А.Р. е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа. Напострадалия полицейски служител е оказана медицинска помощ, като е насочен за преглед в Катедра „Съдебна медицина“ към МБАЛ - Бургас за издаване на съдебно медицинско удостоверение за нанесената му лека телесна повреда. По случая е образувано бързо полицейско производство.