След като в съда Петър Низамов-Перата се опитваше да звучи като опитен специалист по Наказателно право, той вече разпространява собствена програма, наподобяваща предизборна пплатформа на политик. Перата стана публично известен през последния месец като ловец на бежанци. Той в момента е под домашен арест, след като разпространи видеоклип как неговия отряд доброволци залавят трима мигранти и ги завързват със свински опашки.

В програмата, написана от Перата, фигурират 11 основни точки. В тях са засегнати не само вижданията му за затваряне на границата за бежанци, но и теми като социална и пенсионна реформа, развитието на бизнеса, борбата срещу монополите. Той иска и лустрация на всички, участвали в управлението на страната от 1989 година до 2016 година. Той се обявява за връщане на наборната военна служба като мярка срещу чалга-обществото, наркотиците и за защита на държавата от нарастващата заплаха, породена от усложнената международна обстановка. В сферата на социалното подпомагане иска „орязване доживотно на детските помощи на всички жени, родили преди 18-годишна възраст и тези родили 6-то дете , независимо колко деца имат и колко родят след това като пълнолетни“. За бизнеса той предлага въвеждането на прогресивен данък.

„Това е толкова микроскопичен общ и сбит вариант и разбира се непълен, но може да се каже, че на тези точки следва да поставим знак "N.B.", завършва като истински бъдещ политик Петър Низамов.