Гранични полицаи от Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово установили в района на с. Факия, община Средец, турско семейство – мъж, жена, момче и момиче, които нямат регистрирано влизане в страната. Граничарите разкрили, че четиримата са преведени незаконно от каналджии през турско-българската граница в района на с. Горно Ябълково, съобщиха от МВР. Турските граждани разказали на полицаите, че непосредствено след границата те заплатили на водачите уговорената сума за нелегалното преминаване. Веднага след това обаче към каналджиите се присъединили още няколко мъже. Те нападнали турското семейство и го ограбили. Отнели им мобилни телефони и всичките им пари. По думите на потърпевшите става въпрос за доста голяма сума.

Незабавно е проведена гранично-полицейска операция в района на с. Факия. В гориста местност граничарите задържали шестима мъже. Те са от Сливенска област. У тях са намерени мобилен телефон на турското семейство и част от ограбените пари. Шестимата нападатели са задържани в ГПУ-Средец. Образувани са три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.

Вчера служители от Гранично полицейско управление-Елхово пък са задържали в близост до границата в землището на с. Голям Дервент 35-годишен каналджия от Търговище и 22 незаконни имигранти без документи, представящи се за сирийци. Уведомена е районната прокуратура.