За тринадесета поредна година Движение „Гергьовден” раздаде 400 литра курбан за празника си на крайбрежната алея в Бургас. Най-сръчен с черпака отново бе юристът Стефан Цинцарски, чиито шеги успяха да омилостивят Св. Георги и докато майсторски загребваше от казана, бургазлии се радваха на слънце. Чак след като и последната бака бе пресушена, Бургас бе ударен от градушка. Зам.-председателят на „Гергьовден” Георги Маринчев, който днес празнува имен ден, и председателят на движението Драгомир Стефанов, също подканваха бургазлии да опитат от курбана за здраве. Васил Каридков, който миналият месец напусна Общинския съвет в Цараево, и Станислав Добрев от „Народен съюз” бяха сред официалните лица, уважили събитието.

„За втора поредна година се включваме в благотоворителната инициатива за шестгодишната Натали, която страда от детска церебрална парализа и призоваваме бургазлии да дарят средства за лечението й”, каза Маринчев.

Общинският лидер на „Гергьовден” Стефан Цинцарски артистично призова извилата се пред казана опашка с думите: „Вземи курбан, пусни DMS за Натали”.

Следващият месец момиченцето трябва да замине на лечение в чужбина, но за престоя в болницата й трябват 10 000 евро. Досега са събрани едва 500 евро. Всеки, който иска да й помогне, може да го направи, като прати съобщение с текст DMS NATALI на кратък номер 17777. Миналата година състоянието на детето се е подобрило, но за да се запази постигнатият напредък в лечението, е нужно рехабилитацията да продължи.