17-годишният ученик от Бургас Йоан набра популярност с постъпката си, която малко негови връстници правят – даде всичките си джобни пари за седмица на клошар. Момчето, което учи в Професионалната гимназия по електротехника срещнало мъжа на 29-ти април, като бездомникът бил с прогизнали дрехи и разбита уста. „Това, което направих е, защото изпитах съжаление, стана ми съвестно“, каза младежът в предаването „Часът на Милен Цветков“.

„Не се усъмних в този човек. Прецених, че не е измамник, ако беше – щеше да си проличи. Не съм направил кой знае какво“, каза момчето. Още същата вечер, след срещата си с непознатия странник, Йоан прегледал гардероба си. „Имах много неща, взех старо яке, но му беше късо в ръкавите, отидох до магазина и купих храна – хляб, сапун, самобръсначка. Той беше пред Общината заедно с още един клошар. Спеше и се беше завил с юрган. Всичко, което съм дал, е 15 лева - малко, но от сърце“, каза Йоан.

Момчето разказва, че е искал да достави радост на бездомника, който бил целият в кръв. „Той ми каза, че е имал работа преди време, има средно образование, но по-късно се оказва сам на квартира, търси си работата, но не успява. Не ме интересуваше името му, исках да му помогна. Той е на около 65 години. Беше ми казал, че е късоглед, че е паднал в тъмното. В началото не повярвах, но ме убеди. Целият беше в кръв. Мен това ме накара да му помогна, исках да го зарадвам. Видях на лицето му сълзи“, каза бургаският ученик, дал джобните си пари на бездомник.