580 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани в Бургаска област по време на летния сезон. Работи се и по ново изнесено звено, което ще следи денонощно нивото на шума в курорта през активния летен сезон. В него туристическото министерство ще си партнира с МВР и Министерството на здравеопазването. Това стана ясно на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител Вълчо Чолаков, шефът на Областната дирекция на МРВ-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов и представители на туристическия бизнес.

И тази година полицията ще си съдейства с партньори от чужбина. В полицейското управление в Приморско ще има 2 смени по двама полицаи от Чехия, а в Несебър – 2 смени по двама полицаи от Румъния.

„Миналата година за първи път имаше командировани от Румъния полицаи в Несебър, а резултатът беше много добър“, заяви ст. комисар Калоянов. Вече се обсъжда и възможността за командироване на британски униформени, но към този момент процедурата не е стартирана. Очаква се бобитата, както разговорно се наричат британските полицаи, да дойдат следващата година.