Кметският наместник на благоевградските села Бучино и Лисия Стоян Ников си навлече излишни проблеми с полицаите. Той е заловен зад волана на лекия автомобил „Алфа Ромео“ без шофьорска книжка.32-годишният управник е спрян от служители на І РУП след моста на река Лисийска в село Българчево. Когато пътните полицаи му поискали свидетелството за правоуправление, се оказало, че му е отнето след наказателно постановление на началника на сектор „КАТ - Пътна полиция“. Веднага му е съставен акт по Закона за движение по пътищата, който той е подписал без възражение, съобщава Struma.bg.

Тъй като нарушението е извършено в едногодишния срок от действието на административното наказание, по случая е образувано бързо производство по чл. 343В от НК.

„Много съжалявам за случилото се, но спешно ми се наложи да откарам жената до поликлиниката. Книжката ми е отнета след заключение на ТЕЛК за здравословен проблем с окото. Извиних се на полицаите и ще платя глобата“, обясни пред вестник „Струма“ кметският наместник.

Занапред той няма да може да кара кола и ще разчита на роднини и приятели да го возят. Стоян Ников е втори мандат кметски наместник от ГЕРБ. Кариерата му на местен управник стартира прогресивно след активното си участие в протестите срещу монополите и правителството на Пламен Орешарски през 2013 г. Наскоро той се задоми с приятелката си Деси, от която чака дете. Съпругата му има 6-годишно момче от първия си брак, което младият кмет гледа като истински баща.