Първи по рода си регионален турнир по стрелба за служители от вътрешното ведомство, посветен на трагичната загуба на доблестните полицаи от Първо Районно управление – Бургас – Атанас Градев и Йордан Илиев, стартира днес.

В турнира, организиран от ОДМВР – Бургас в сътрудничество с централен спортен клуб „Стрелкова асоциация” – МВР, ще се включат полицаи от различни структурни звена, сред които Районните управления от Бургас и региона, отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас, сектор „Специализирани полицейски сили”, сектор „Специални тактически действия”, сектор „Пътна полиция”, бургаска жандармерия и „Гранична полиция”.

Турнирът бе открит от Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов, който предложи регионалната стрелкова надпревара да протече под мотото “Завинаги едни от нас!”. В обръщението си към участниците старши комисар Павлов заяви : „Участието ви в днешния турнир е гордост за всеки един от вас, защото с точния си мерник за пореден път ще докажете, че сте професионалисти и защитници на реда и спокойствието на гражданите. Убеден съм, че ще следвате олимпийския принцип, при който „Важно е участието, а не победата” и ще имате спортсменски хъс! Имайте точно око и спокойна ръка, колеги! На добър час!”

Преди закриване на официалната церемония паметта на трагично загиналите полицейски служители Атанас Градев и Йордан Илиев бе почетена с едноминутно мълчание!

Награждаването на победителите в турнира е предвидено за 14.30 ч. днес на стрелкови комплекс „Капчето”, подкрепил спортната инициатива, организирана от ОДМВР – Бургас в сътрудничество с централен спортен клуб „Стрелкова асоциация” – МВР.