Обичайно церемонията по встъпването в длъжност се състоя в присъствието на съдиите от институцията. Двамата нови члена на екипа на съда са преминали 9 месечно обучение в Националния институт на правосъдието.

Златомира Стефанова е родом от гр. Стара Загора. Завършва Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в родния си град, като през 2016 г. се дипломира като магистър по право в Университета за национално и световно стопанство в гр. София. В продължение на две години трупа юридически опит в адвокатска кантора, а от 2020 г. изпълнява длъжността „държавен съдебен изпълнител“ в Районен съд – Айтос и Районен съд – Несебър. Младши съдия Стефанова се заклева да решава делата по съвест.

Тихомир Рачев е родом от гр. Видин. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2021 г. След дипломирането си работи в адвокатска кантора. Младши съдия Рачев заминава на двумесечен стаж във Федерален окръжен съд – Ню Орлиънс по програма „Фулбрайт“, веднага след като положи клетва в Бургаският окръжен съд.