Проблемът може да се раздели на няколко неща – проблем с инфраструктурата, проблем с обучението. Нещата започват от семейството, след това в училище, а след това и на шофьорските курсове и после контролът на МВР. Тези процеси са свързани.

Има процеси обаче и с пътната инфраструктура, с пътната маркировка – и тук трябва да работим, набелязали сме мерки. Това заяви зам.-главен секретар на МВР Станимир Станев в ефира на бТВ по повод смъртоносната катастрофа на „Сливница” в София.

„Първо ще дойдат 120 полицаи и 200 след тях. В края на месеца ще имаме 320 служители”, допълни той.

За днешния инцидент отново на бул. „Сливница” Станев даде подробности: „Блъсната е жена, която карала колело, но минава на червено. Автомобилът, минал на зелено, я удря, за щастие с почти никакви поражения.”

„Предлагаме доста неща, които обаче не бяха приети в предишните два парламента. Сега отново са за обсъждане. Имаме възможност да намалим в определи райони на градовете скоростта от 50 на 30 км./ч. Санкциите са само една част – важно е шофьорите да си плащат глобите”, подчерта той.

По повод голия обиск в дискотеката в Пловдив, той заяви: „Образувани са няколко проверки, резултатите лично той ще ги представи. Днес главният секретар на МВР разпореди на всички областни директори, при извършване на проверки, да се съобразяват с правата на гражданите и да се спазва етичния кодекс на МВР.”

„Министър Демерджиев с встъпването си в длъжност обяви война на наркоразпространението”, припомни той.

„Няма новости в разследването на атентата срещу Иван Гешев. Не искам да навлизам в детайли. Работим по версии, имаме лица, по които оперативно работим”, обяви той.

войната по пътищата