Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на територията на София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас, съобщи NOVA.

Акцията е под надзора на Европейската прокуратура. Извършват се действия по разследване на множество адреси, както и на ТЕЦ “Бобов дол”, ТЕЦ “Брикел”, ТЕЦ “Марица 3”, както и топлофикациите в градовете Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

По думите на юрисконсулта на ТЕЦ “Марица 3” централата ще продължи дейността си в нормален производствен режим. Той бе категоричен, че проблем с предприятието - няма. “Твърде разнородни неща са като документация. Оказваме им пълно съдействие. Това, което беше казано е, че централата ще продължава да работи, тъй като очаквахме, че ще искат да спрем работа. Казаха, че ще продължим да работим в нормален производствен режим. Към момента няма никакви проблеми, нито екологични, нито технически, нито нещо друго, което да ни притеснява. Също така не ни притеснява нищо относно самата проверка. Обяснихме на проверяващите, че ще им окажем пълно съдействие”, каза Юлиян Семерджиев.