Това, което ще се случи във вторник (б.р. среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната), е това, което ние обявихме преди месец и то е, че ще бъдем конструктивна опозиция. Имаме 16 политики, които са ни важни и защото са важни за българския народ – от пенсии до минимална работна заплати и сме готови да говорим с всяка политическа сила за тях, но трябва да е в Народното събрание, да е пред камери и никой да не се заблуждава, че това ще бъде разговор за коалиции, подкрепи на мандати.

Това заяви в студиото на „Тази събота“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и допълни, че няма да има коалиция ГЕРБ-ПП в нито един от мандатите.

„Ясно казваме, няма да подкрепим първия мандат, 16 приоритета са ни и важни и като опозиция ще ги подкрепим, който и да ги предложи.Показваме на ГЕРБ как трябва да се правят нещата. Миналото на старите договорки в тъмни стаички не работи с нас“, добави той.

Петков добави, че ГЕРБ не трябва да кани само ПП на разговори, а всички партии.

„Това е начинът, по който се прави. Вижте от 240 депутати дали можете да формирате 121. Ако ли не кажете на българския народ: „Не се справихме, не можахме“. След това мандатът ще дойде при нас. Ние ще направим точно това. Ще поканим абсолютни всички партии за да видим коя партия какви политики вижда, че трябва да се случат. Не за коалиции“, допълни бившият премиер на страната.

Той допълни, че не вижда нито един човек в групата на ПП, който да мисли, че може да изневери на своите обещания пред изборите.

"Най-доброто, което Иван Гешев може да направи, е да подаде своята оставка", така Петков отговори на въпроса защо ПП не са отишли на срещата с главния прокурор.

Източник и кадър bTV