Поетът, писател, драматург и ректор на НБУ Пламен Дойнов е победителят в тазгодишното издание на Националния конкурс за поетична книга „Христо Фотев“. Официалната церемония се състоя навръх Благовещение в Драматичен театър „Адриана Будевска“.

Датата не е случайна на 25 март се навършват 88 години от рождението на знаковия за Бургас и България поет Христо Фотев.

Авторите, които се конкурираха за наградата тази година бяха Женя Димова, Иван Странджев, Петър Чухов, Пламен Дойнов, Ренета Бакалова и Сашо Серафимов.
Те бяха селектирани сред първоначално кандидатствалите 77 творци с 90 новоиздадени стихосбирки. Победителят получи парична премия и диплом от Община Бургас, както и пластика „Златно перо“ от Съюз на българските писатели. Наградата връчи зам.-кметът по култура Диана Саватева.

Конкурсът е едно от най-значимите литературни събития у нас. Преди церемонията по награждаването бе открита изложба на илюстрации по стихове на Фотев - във фоайето на театъра.

Присъстващите бяха посрещнати с духова музика и имаха възможност да се насладят на поетичния спектакъл с участието на Аглика Бояджиева и Николай Стоименов под режисурата на Борислав Чакринов и по сценарий на Керана Ангелова.